Sivut

15. helmikuuta 2013

Icepeak Ralf laskuhousut > käyttökokemuksia

Edelliset ulkoiluhousut, McKinleyn kuorihousut, tulivat viime talvena lopultakin tiensä päähän. Ne palvelivat erinomaisesti monta monituista vuotta, mutta loppuvaiheessa luova teippaaminenkaan ei niitä enää voinut pelastaa. R.I.P. McKinleyt olivat muuten ihan himskatin hyvin istuvat tämmöselle "pers´jalakaselle lappalaiselle." Toisin sanoen siis tarpeeksi väljät ja lahkeiden pituus tarpeeksi lyhyt.

Siispä lompsin ostoksille Oulun City Sportiin. Olin jo pitkään hahmotellut ajatusta siitä millaiset kuorihousut hankkisin noiden edellisten housujen tilalle. Loppuvaiheessa päätin kuitenkin tutkailla hieman topattuja vaihtoehtoja. Tulee nimittäin touhuttua sen verran paljon ulkoleikkejä pienen nassikan kanssa, joten lämpöeristyksestä ei ole haittaa. Aina kun ei tule liikuttua täydellä tohinalla.

Kauppias itse sattui olemaan lattialla myyntihommissa, joten kerroin toiveeni -kevyt toppaus, tuuletusventiloinnit, reipas leikkaus, henkselit, lahkeissa lumilukot- ja hän esitteli muutaman vaihtoehdon. En muista mitä muita kokeilin, mutta Icepeak:n Ralf ulkoiluhousut kokoa L/52 tarttuivat mukaani. Toivotut ominaisuudet löytyivät sekä passelisti alennettu hinta.

Housujen virallinen käyttötarkoitus on laskettelu/lautailu eli ulkoilu. Housuissa on Icepeak:n oma IceTech 5000 -kalvo, joka nimensä mukaisesti antaa lukemiksi 5000mm/5000g/m2/24h. Lisäksi vasemman lahkeen alareunaan on ympätty Reccon hälytin. Pitääpi siis muistaa kääntää tuo vasen jalka pintaa kohden, jos jää lumivyöryn alle. Vuorivanua on kevyesti, grammamääristä ei tietoa.

Selailin nettiä ja näyttää näitä housuja löytyvän myös trendiväreissä, mutta "musta on musta aina in", ei näy kaikenlaiset ryysteet niin helposti.

Lahkeiden ventiloinnit sijaitsevat ulkoreiden puolella. Itse tykkään, että tämä on ventiloinnille parempi paikka, kuin että ne olisivat sisäreiden puolella. Ventilointiaukot eivät ole kovin pitkät, mutta toimivat ihan asiallisesti. Ventiloinneissa on verkot suojaamassa irtolumelta, joka on hyvä asia. Mutta samalla se tuo verkko kyllä usein tahtoopi jumittaa vetoketjun, erityisesti yhdellä kädellä ventilointia sulkiessa.

Vyötärön kiristys tapahtuu leveän kuminauhatarran avulla. Tämä on oikein toimiva ominaisuus, saa kiristyksen avulla housut paremmin istumaan. Ei pääse irtolumikaan niin helposti kastelemaan sisäpuolta.

Housujen ehdottomasti huonoin ominaisuus on toimimaton lahkeensuun tarrakiristys. Tarrannauhan vastalipare on todella lyhyt, joten tartuntapintaa ei oikein ole. Varsinkin jos on vähänkään luntakin tarttuneena. Ja jostain kumman syystä Icepeak:n logo on pitänyt myös laittaa tarranauhaan. Tämä aiheuttaa sen, että vähänkään lahkeensuuta kiristettäessä tarranauha ei pysy ollenkaan kiinni. Ratkaisu on tietenkin se, että ompelee homman itse uusiksi tai asentaa vaikka nepparin. Silloin toimii.

Plussat ja miinukset:
+ Reilu leikkaus, sopii allekin mukavasti kampetta
+ Tarpeeksi korkea selkämys
+ Sopivan leveät irroitettavat henkselit
+ Eristevanua ihan nokko
+ Tarpeeksi vedenpitävät
+ Kuminauhatarralla toimiva vyötärönkiristys

- Pienehköt perustaskut
- Lahkeensuun tarrakiristys
- Vahvikekankaan puuttuminen lahkeen suulta
- Ventiloinnit voisivat olla hieman pidemmät

Summa summarum: Housut ovat oikein toimivat kaikenlaiseen talviseen ulkoiluun. Taskujen suhteen olisi toki voinut käyttää enemmän mielikuvitusta, mutta se tietenki näkyisi myös hinnassa. Olen käyttänyt housuja tuntureilla ja metissä hiihellessä, pilikillä istuessa, kelekalla ajellessa, lumikengillä samoillessa, lasten kanssa ulukona touhutessa. Kelit ovat vaihdelleet +5C asteesta -35C asteeseen. Ilmeisen kestävätkin nämä housut ovat, sillä mitään ommeltua osaa ei ole ainakaan vielä irronnut tai kangas repeytynyt, eikä kangas ole myöskään kummemmin rispaantunutkaan. Housujen leikkaus on erittäin sopiva ainakin omaan roppaani (178cm/83kg/vyötärö 33"/jalan pituus 32"). Ventiloinnit eivät ole suuren suuret, mutta eipä nämä housut jalassa ole  tarkoituskaan harrastaa mitään todellista hikiliikuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti